Festivalul - Concurst pentru tineret -BISTRITA FOLK- ed XIII, 24 - 25 Octombrie 2014


      Festivalul concurs pentru tineret BISTRITA FOLK 2014
 
 
      A XIII –a editie a Festivalului concurs pentru tineret BISTRITA FOLK  se va desfasura in perioada  24 – 25 octombrie 2014, la Teatrul de vara din Bistrita. Festivalul va avea doua sectiuni distincte -  una de concurs si una  de recitaluri.
     Concursul de compozitie si interpretare se  adreseaza tinerilor cu varsta pana la 30 de ani, care nu au castigat Marele Premiu al festivalului in precedentele 5 editii. Ei vor prezenta doua piese muzicale, compozitii proprii sau prelucrari. Marele Premiu va fi de 1 200 lei, iar totalul premiilor se va ridica la peste 4 000 lei. Regulamentul festivalului BISTRITA FOLK 2014 si formularul de inscriere sunt disponibile pe site - ulwww.ccm-bistrita.ro, termenul limita de inscriere a concurentilor fiind 20 octombrie 2014, conform regulamentului postat pe acelasi site. Concursul de compozitie si interpretare se va desfasura vineri, 24 octombrie, in prima seara a festivalului, iar Gala laureatilor in seara a doua, sambata, 10 noiembrie. Juriul va fi compus din oameni de specialitate, implicati in fenomenul folk romanesc.
      Recitalurile editiei din acest an a festivalului BISTRITA FOLK vor fi sustinute de Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici si Teo Boar, Vasile Seicaru, Mircea Vintila, grupul Poesis, Maria Gheorghiu, Cristian Buica, Adrian Ivanitchi, Vali Serban s.a. In preambulul spectacolelor vor fi lansate cele mai recente albume folk ale cantautorilor Cristian Buica si Maria Gheorghiu.
      Festivalul concurs pentru tineret BISTRITA FOLK este organizat de Centrul Cultural Municipal Bistrita si de Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita (ASCRIM), cu sprijinul Primariei Bistrita si al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita – Nasaud.
 

                                             Florin Sasarman, presedinte executiv ASCRIM

 

 

   

              

 

”Bistrita Folk” 

    editia a XIII -a, 24-25 octombrie 2014

 

 

 

 

Organizatori

Centrul Cultural Municipal „George Cosbuc” Bistrita si Asociatia Culturala Romania din inima mea

Cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita si al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud

 

Perioada

24 - 25 octombrie 2014

 

            Centrul Cultural Municipal „George Cosbuc” Bistrita si Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita organizeaza a XIII -a  editie a Festivalului Concurs pentru Tineret „Bistrita Folk”, rezervat creatorilor si interpretilor de muzica folk  cu vârsta pâna la 30 ani.

               Înscrierile se fac pe baza de „Fisa de înscriere”, accesibila pe site-ul  www.ccm-bistrita.ro, care va fi expediata pâna la data de 20 octombrie 2014 pe adresa :  Centrul Cultural Municipal Bistrita , str. Albert Berger , Nr. 10 , cod 420009 , judetul Bistrita-Nasaud , tel. 0263/211691 , fax. 0263/218560  sau pe adresa de internet diligentadebizant@yahoo.com . Persoana de contact Florin Sasarman, 0729-152419.

               Concurentii (grupuri sau solisti) vor trimite pentru preselectie  2 piese demo in format mp3  sau wave (compozitii proprii sau prelucrari), prin mail la adresa diligentadebizant@yahoo.com sau pe CD la Centrul Cultural Municipal Bistrita.

              Interpretii admisi în concurs vor fi anuntati telefonic sau prin mail în data de 21.10.,  pentru acestia cheltuielile de cazare si masa urmând a fi suportate de catre organizatori . 

              Nu sunt admisi în concurs solistii sau grupurile care au câstigat Marele premiu la una dintre precedentele 5 editii ale festivalului.

             Juriul, format din personalitati implicate activ în fenomenul folk românesc, va acorda premii si mentiuni în bani si obiecte.

              Marele premiu este de 1 200 RON  net, iar cuantumul premiilor se ridica la 4 000 lei. Festivalul Concurs pentru Tineret „Bistrita folk” se va desfasura în perioada 24 – 25 octombrie 2014 la Teatrul de vara.

      

 

 

     CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL                                             AS. CULT. ROMÂNIA DIN INIMA MEA

                          BISTRITA                                                                                                BISTRITA


        Dir. Prof. Dr. DOREL  COSMA                                                      Pres. ex.  FLORIN  SASARMAN


 


 

 

 

 

  
Contact
Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita
Tel: 004 0263 211691
Fax: 004 0263 218560
e-mail: casa_de_cultura_bn@yahoo.com
Bistrita, str. Albert Berger, nr. 10, cod 420009, BN, Romania

 
Noutati
Va informam ca sediul oficial al institutie noastre, momentan se afla in reabilitare totala. In aceasta perioada sediul actual se afla pe str. Liviu Rebreanu, nr. 23 (pe pietonal). Va asteptam sa participati intr-un numar cat mai mare la toate manifestarile si activitatile cultural - artistice organizate sau gazduite de institutia noastra.
Stire publicata in: 30-11--0001 00:00:00

 
NewsLetter
Cei care doresc sa primeasca informatii periodice despre evenimentele noastre isi pot lasa adresa de email mai jos: