Trupa de Teatru pentru Copii - Alexandru Misiuga -


         Teatrul de papusi a luat fiinta in anul 1955, avand ca specific o activitate cu spectacole adresate copiilor. Denumirea trupei, in acea vreme, era NICHIPERCEA. Printre cei care a infiintat trupa teatrului de papusi este epigramistul si mai tarziu baronul Alexandru Misiuga.
         Multe din piesele de teatru importante, montate de-a lungul timpului, au avut ecou multa vreme in salile de spectacole. Dintre piesele de teatru jucate atunci amintim: ”Comoara din lada”, ”Vasilache la nunta”, ”In asteptarea lui mos gerila”, ”Boroboatele lui gigel”, ”De-ale lui pacala”, ”Prima lectie” si altele. O mare parte din piesele de teatru au fost scrise de epigramistul Alexandru Misiuga.
         Printre papusarii de care se leaga istoricul de peste 5 decenii ii amintim pe: Al. Misiuga, Elvira Botos, Cornel Botos, Sultana Salvan, Rozalia Brendea, Maria Pop, Virgil Ratiu si altii. Numeroasele participari la festivaluri nationale au adus teatrului importante premii.
         In prezent trupa teatrului de papusi poarta denumirea unuia dintre cei care i-a dat fiinta Alexandru Misiuga.
         Spectacole de referinta: ”Hansel si Grettel”, ”Scufita Rosie”, ”Alba ca Zapada”.
         In anul 2008 trupa de papusari a participat la Festivalul Pogacilor din Keteihaza-Ungaria, unde s-a jucat, pe scenele festivalului teatrul pentru copii SCUFITA ROSIE de Ch. Perrault, adaptarea si regia Cornelia Apostol. In anul 2009 trupa de papusari a participat cu piese de animatie la Festivalul International de folclor si masti din Castrovillari-Italia. Pe scenele festivalului din Italia papusarii au prezentat un moment-colaj din povestile apartinand repertoriului trupei.
         In anii 2007 - 2009 trupa Al. Misiuga a participat la Festivalul National de Teatru „L. Rebreanu”. S-au jucat piesele de teatru pentru copii: ”Pescarul si pestisorul de aur”, ”Hansel si grettel”, ”Capra cu trei iezi” si ”Scufita rosie”.
Trupa de papusari sustine spectacole bilunar in salile caminelor culturale din judet si pe scenele Centrului Cultural Municipal Bistrita. De asemenea papusile sunt prezente in manifestari culturale ca: Zilele municipiului bistrita, Nunta Zamfirei, Zilele bistritei medievale, Deschiderea oraselului copiilor. In cadrul acestor spectacole s-au joacat piese ca: ”Scufita Rosie”, ”Turtita, Gascanelul”, ”Casuta Iepurasului”, ”Capra cu trei Iezi”, ”Zana Zapezii”, etc.
         In anul 2009, in cadrul festivalului de teatru „Liviu Rebreanu”, s-a prezentat premiera spectacolului ALBA CA ZAPADA.
         Din repertoriul actual al teatrului fac parte spectacolele: ”Alba ca Zapada”, ”Capra cu trei iezi”, ”Scufita Rosie”.
        Trupa teatrului ALEXANDRU MISIUGA are in componenta, pe langa povestile din repertoriu, clownii ZOZO si BIBI, care cu jocurile lor hazlii inveselesc micii spectatori.
         Adaptarea, scenografia si regia pieselor jucate apartin d-nei Cornelia Apostol.

Repertoriu
                                                          

Comoara din lada
Gascanelul
Casuta iepurasului
Turtita
Zdreanta
Hansel si Grettel
Pescarul si pestisorul de aur
Norocul omului
Scufita Rosie
Capra cu trei iezi
Alba ca Zapada
Iedul cu trei capre
Punguta cu doi bani

si povestile muzicale:
Invitatii printesei
Povestea clownului
In intampinarea lui Mos Craciun
Papusa si papusarul

Membrii trupei

CORNELIA APOSTOL 
ADRIAN POP
MARIANA RAPAN
CORNELIA VRASMAS
DANIELA MUSCARI
DAN BUTA
ELENA POP
COSMIN MUSCARI
AURA VALEAN
VIOREL BELEI
DORINA PETROVICI
SUSANA MARISCA
IULIA PETRUSE
MIHAIL PETROVICI

 

 

 

 

  
Contact
Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita
Tel: 004 0263 211691
Fax: 004 0263 218560
e-mail: casa_de_cultura_bn@yahoo.com
Bistrita, str. Albert Berger, nr. 10, cod 420009, BN, Romania

 
Noutati
Va informam ca sediul oficial al institutie noastre, momentan se afla in reabilitare totala. In aceasta perioada sediul actual se afla pe str. Liviu Rebreanu, nr. 23 (pe pietonal). Va asteptam sa participati intr-un numar cat mai mare la toate manifestarile si activitatile cultural - artistice organizate sau gazduite de institutia noastra.
Stire publicata in: 30-11--0001 00:00:00

 
NewsLetter
Cei care doresc sa primeasca informatii periodice despre evenimentele noastre isi pot lasa adresa de email mai jos: