Festivalul de Datini si Traditii Populare - Radacinile Eternitatii - decembrie


Festivalul "Radacinile Eternitatii"


          In cadrul culturii universale un loc important il ocupa valorile spirituale care compun traditia culturala specifica, mostenita si recladita de fiecare generatie în parte. Traditia, in acest sens, este o constanta în procesul de faurire a culturii si civilizatiei, o sursa de valori ce se regaseste diferentiat, dar continuu, in realitatea comunitatilor.


          Sub genericul „Radacinile Eternitatii”, Centrul Cultural Municipal „George Cosbuc” Bistrita, organizeaza ample actiuni  si activitati cultural-artistice avand ca scop fundamental repunerea în scena a obiceiurilor si datinilor strabune si evident, revigorarea si pastrarea nealterata atat a traditiilor de factura religioasa, legata de Nasterea Mantuitorului Nostru Isus Hristos cat si a unor obiceiuri de Anul Nou, in cea mai mare parte a lor de esenta laica, precrestina, cum ar fi Capra, Ursul etc., pastrate de mai bine de doua milenii in toate cele trei provincii istorice romanesti.
          Ca institutie etalon de cultura, Centrul Cultural Municipal „ George Cosbuc” Bistrita este organizatorul acestui festival  care se desfasoara in perioada lunii decembrie, interval in care zilnic se vor derula activitati cultural – artistice sustinute de catre colective artistice din tara si strainatate, care vor pune in valoare traditiile folclorice specifice sarbatorilor de iarna.

Marioara Sigheartau
 
Contact
Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita
Tel: 004 0263 211691
Fax: 004 0263 218560
e-mail: casa_de_cultura_bn@yahoo.com
Bistrita, str. Albert Berger, nr. 10, cod 420009, BN, Romania

 
Noutati
Va informam ca sediul oficial al institutie noastre, momentan se afla in reabilitare totala. In aceasta perioada sediul actual se afla pe str. Liviu Rebreanu, nr. 23 (pe pietonal). Va asteptam sa participati intr-un numar cat mai mare la toate manifestarile si activitatile cultural - artistice organizate sau gazduite de institutia noastra.
Stire publicata in: 30-11--0001 00:00:00

 
NewsLetter
Cei care doresc sa primeasca informatii periodice despre evenimentele noastre isi pot lasa adresa de email mai jos: